Filmpje 2020
Privé asiel voor katten VZW
Wij geven zwervertjes en kansloze dieren een kans om een nieuw en beter leven te leiden. Helaas gebeurt het maar al te vaak dat ze in de steek worden gelaten. Met jullie hulp bieden we ze een nieuwe toekomst! Een FurEverHome...
Sommige mensen moeten hun dier door bepaalde redenen afstaan. Soms is dit beter...
WE gaan zoeken naar een geschikte omgeving, een goede match en rekening houdende met de wensen, behoeften en noden. Zowel voor het dier als voor de adoptant!
Wij zijn een privé asiel met een veel te groot dierenhart waar hoofdzakelijk katten worden opgevangen maar ook konijnen ect. Wat klein moest blijven is uiteindelijk uitgegroeid van een capaciteit asiel van gemiddeld 50 tal katten en bij hoog seizoen 100 tal.
Buiten het asiel hebben we een 30 tal vrije zwervertjes rond lopen op het domein.
De meeste dieren worden in het dierenasiel opgevangen maar we hebben ook dieren die in gastgezinnen verblijven.
Indien iemand oprecht interesse heeft om vrijwilliger of gastgezin te zijn om ons te helpen in wat te doen, informeer gerust. Uiteraard komt er heel wat bij te kijken.
Informatie voor de adoptant van katten:
HK30306006
Na het doorlopen van deze informatie, kunt u een afspraak maken om op bezoek te komen. Het asiel is vrij te bezoeken op woensdag tem zaterdag nm van 13u tot 18u.
We kijken dan of er een klik is met de kat(ten). Dan overlopen we zijn geschiedenis, toestand en behoeftes. Aan de hand van een kort gesprek hopen wij te weten of de kat al da niet geschikt is voor u. Dan kan er besproken worden wanneer de kat kan vertrekken of indien hij al vertrek klaar is.
Het is mogelijk dat wij geen geschikte kat voor u hebben. Wij zoeken een thuis voor onze asieldieren, wij kunnen asieldier voor u zoeken...
Indien de kat in een gastgezin verblijft, maakt u een afspraak met het gastgezin zelf om de kat(ten) te gaan bekijken. Dan wordt er beslist ofdat een adoptie kan doorgaan. De papieren en registratie worden in het asiel (Ardooie) gedaan.
Er kan niet gekozen worden via foto! BELANGRIJK!
Wegens de drukte en de relevantie van de berichten kan soms niet alles beantwoord worden. Wie oprechte interesse heeft kan gewoon langs komen tijdens de bezoekuren.
Reserveren is mogelijk indien de situatie het toelaat.
Kittens vertrekken bij ons meestal per 2, met uitzondering dat er een kat aanwezig is. Dit voor het mentaal en sociaal welzijn v. d. kat en om latere gedragsproblemen te vermijden.
Bij de adoptie hoeft u in het bezit zijn van uw paspoort. U kunt zowel cash of met bancontact betalen. U voeding en toebehoren kunt u ook allemaal bij ons verkrijgen, zo steunt u nog onze werking. Uiteraard geen verplichting. Zie ook onze facebookpagina Fureverpets.
Bij adoptie geven wij het Europees paspoort af en wordt het adoptiecontract in het dubbel getekend. De chip wordt op de eigenaar geregistreerd bij vertrek.
Indien er zich iets voordoet met de kat, de eerste 2 weken na adoptie, kan er nog beroep worden gedaan op onze contractdierenarts na telefonisch contact met ons.
De eerste 2 weken verwachten wij geregeld een update over de algemene toestand en het emotionele gedrag van de poes. Daarna is af en toe een sympathieke foto welkom. Bekijk zeker onze facebookgroep ‘Fur-Ever-Catz Adopted’.
Adoptiebijdragen:
- Volwassen kat: 185 vaccin ( 2 x gevaccineerd)
- Kitten: 210 ( 2 x gevaccineerd)
Elke kat is steriel, d.w.z. gecastreerd of gesteriliseerd. In de adoptiebijdrage zit 2 x vaccin, dit tegen niesziekte, kattenziekte/parvo en leukose. Ze zijn gechipt en geregistreerd op naam van de nieuwe eigenaar bij vertrek. Indien de kat vroeger vertrekt dan de hervaccinatie is dit voor eigen rekening tenzij er nog naar onze contractdierenarts gegaan wordt. Dit wordt besproken bij het adoptiecontract.
Bij volwassen katten testen we als er een vermoeden is op aids en Leukose,…
Indien de adoptant wil, kan er wel een bijkomende test gedaan worden (sneltest) mits het bijbetalen van de sneltest (€30)
Hou er rekening mee dat wij vaak ook niet de achtergrond van vele katten weten en dat wij soms heel erge gevallen weer op de been krijgen. Wij gaan verder dan een gewoon asiel. Dit alles kunt u vinden op onze facebookpagina...
klik op onderstaande link voor onze FB pagina's en 'adopteer een dier'.
Interesse in een adoptie katje? ZEKER LEZEN
Een nieuw katje in huis?
Wat denk je van een kater of een kattin. Jong, oud, grijs of getijgerd?
Moeilijke keuze! Hopelijk kan deze info jullie wat wegwijs maken...
Kittens zijn vooral heel leuk, lief en speels. De meeste toch. Maar ze worden snel groot. Ze spelen veel, zijn onhandig, moeten nog veel dingen aanleren en luisteren vaak niet goed, zijn nieuwsgierig. Als je geluk hebt leven ze wel lang, maar de meeste dieren sterven niet door ouderdom. Maar goed..
Wanneer ze 12 weken zijn mogen ze het (nest) verlaten en dan liefst met een kameraardje. Dit is belangrijk voor hun sociaal en mentaal welzijn. Volwassen poezen kunnen ook een positieve invloed hebben voor kittens. Ze leren zoveel aan hun nestgenoten. En jij bent hun baas, opvoeder, mama…
Elke kat is verschillend, dus is het zeer belangrijk om te weten met welke kat u te maken heeft. Elke kat heeft zijn tijd nodig om open te bloeien, de een al meer dan de ander.
Volwassen katten hebben veel voordelen. Ze zijn minder actief en je kent het karakter. En bovendien schuilt er altijd een misterie in wat aan hen vooraf ging. Hou er zeker rekening mee dat sommige katten een hele rugzak dragen.
Een kat moet vooral bij u én uw gezinsleven passen. Daarom vragen we bij komst wat info dat ons kan leiden tot een al da niet geschikte kat.
Katten leven vaak in groep. Het houdt hun actief, scherp. Hun samenleving is belangrijk in hun goed voelen. Als dit er niet is, dan dient het baasje voor voldoende afleiding en afwisseling te zorgen in hun leven. Een kat alleen houden binnen kan en bij sommige katten zelfs ook aan te raden.
BEDENKING: "Als u een kat geen betere leefomgeving kunt geven, dan in ons asiel, dan dient u geen kat te houden."
Bij zo een katje komt heel wat kijken. Hun inboedel. Van toilet tot grind en schepje, kakje. Tot Voeding, speelgoed en supplementen. Ziekte symptomen herkennen, u kat leren begrijpen, min. kennis aan ehbo met de daarbij horende dierenartsbezoeken en kosten.
Taboe’s: katers sproeien, katers zijn liever, als ze jong zijn kunnen we ze nog vormen, een kat moet buiten kunnen, katten vangen niet altijd muizen…
Er word niet gekozen via foto omdat dit een moment opname is. Je kan hun karakter niet zien via foto of zien hoe hij reageert naar u. Voor reservering dient u altijd langs te komen, adoptie kan ook direct wanneer het klikt voor beide partijen.
Uiteraard mag je ook niet kieskeurig zijn, want je gaat voor adoptie. Wij verkopen geen goederen of software, maar helpen zieltjes op zoek naar geluk! Vele katten hebben een rugzakje wanneer ze uit een asiel komen, dus wees geduldig met hen en probeer niet op kleur, geslacht of gezondheid af te gaan. Maar de bedoeling is om thuisloze dieren een Fureverhome te geven. Als je die belofte maakt dan, bent u wie we zoeken voor onze dieren.
Wie wil weten wat we in 'de kuip' hebben, gelieve de website te bezoeken. Dit kan via onderstaande link! Deze is door de drukte niet altijd even up to date maar bel of bezoek ons op tijdens de openingsuren.
https://www.adopteereendier.be/dierenasielen/fur-ever-catz-asiel
Campagnefilmpje Minoes de gezelschapspoes: Doe niet zoals de familie van Oma, maar denk goed na voor u een dier aanschaft en draag U verantwoordelijkheid.
Een dier is niet voor even, maar voor het leven!
Denk goed na voor U een dier in huis neemt.
OPENINGSUREN WINKEL